Blogger

Νικολέτα Σπανού

Νικολέτα Σπανού

Δείτε το προφίλ του

Διαβάστε τα άρθρα του

Συμβουλές για να απογειώσετε γευστικά ένα σάντουιτς

Συμβουλές για να απογειώσετε γευστικά ένα σάντουιτς

Νικολέτα Σπανού 10/10/2017

Από εκείνη την ιδιοφυή έμπνευση του τέταρτουκόμη του Σάντουιτς να απαιτήσει από τον υπηρέτη του ένα σνακ, ώστε να μην λερώνει τα χέρια του την ώρα που έπαιζε χαρτιά, έχουν περάσει αιώνες. Σήμερα, το σάντουιτς αποτελεί για τον καθένα μας την πρώτη επαφή με τη μαγειρική, "απαιτώντας" από εμάς ένα μόνο πράγμα: να έχουμε έμπνευση! Είναι από τα πιο απλά, πολύπλευρα και αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως, με αμέτρητες παραλλαγές που μπορούν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το φαγητό στην Κωνσταντινούπολη

Το φαγητό στην Κωνσταντινούπολη

Νικολέτα Σπανού 26/9/2017

«…Για να μιλήσει κανείς για την κουζίνα της Πόλης, πρέπει να αρχίσει από τα μπαχαρικά της… κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο, μπαχάρι, κρόκος…». Αρωματισμένη με μπαχάρια από ολόκληρο τον κόσμο, χρωματισμένη από τους επιβλητικούς τρούλους της Αγιάς Σοφιάς και του Μπλέ Τζαμιού που αναμετριούνται αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου, καλυμμένη από τους ατμούς των παραδοσιακών χαμάμ και των φρεσκοβουτυρωμένων ταψιών μπακλαβά,...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10 τρόποι να κάνετε τη σαλάτα σας πιο απολαυστική!

10 τρόποι να κάνετε τη σαλάτα σας πιο απολαυστική!

Νικολέτα Σπανού 23/6/2017

Ακόμα και αν δεν έχετε θέσει ως βασικό στόχο της χρονιάς την κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, ελάτε να δούμε μαζί τρόπους για να κάνουμε τις σαλάτες μας πιο απολαυστικές. Ας καταρρίψουμε τους μύθους, σύμφωνα με τους οποίους αν φάμε σαλάτα θα πεινάμε μετά από μία ώρα, καθώς και ότι δεν είναι ιδιαίτερα γευστικές. Παρακάτω θα βρείτε 10 τρόπους, που αν τους ακολουθήσετε, θα καταφέρετε να κανετε τη σαλάτα σας το πιο απολαυστικό γεύμα της ημέρας.    1....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το φαγητό στο Μαυροβούνιο

Το φαγητό στο Μαυροβούνιο

Νικολέτα Σπανού 13/6/2017

Οι τουρίστες επιλέγουν το Μαυροβούνιο εδώ και χρόνια και μάλιστα, όσοι πάνε μία φορά, θέλουν να ξανά πάνε στη μικρή γωνιά των Δυτικών Βαλκανίων, τόσο για το παρθένο φυσικό τοπίο, όσο και για την υποδειγματική φιλοξενία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το Μαυροβούνιο έχει κερδίσει τον τίτλο του "Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων". Εκτός από τα υπέροχα αξιοθέατα σε όλες τις πόλεις του και τον απίστευτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, το Μαυροβούνιο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβουλές για το ιδανικό βραστό αβγό

Συμβουλές για το ιδανικό βραστό αβγό

Νικολέτα Σπανού 13/4/2017

Μπορούμε πολύ εύκολα να τα κάνουμε θάλασσα όταν πρόκειται για βραστά σφιχτά αβγά. Όλοι μας έχουμε καταλήξει με ένα σκληρό, λαστιχένιο ασπράδι και έναν παραβρασμένο κρόκο, που έχει ένα άγευστο γκρι-πράσινο δακτύλιο τριγύρω του. Το ιδανικό σφιχτό αβγό είναι αυτό που έχει ένα σκληρό μεν, αλλά τρυφερό ασπράδι, καθώς και έναν κρεμώδη κρόκο, ο οποίος ναι μεν είναι καλά βρασμένος, αλλά δεν είναι μελάτος. Μη χρησιμοποιείτε φρέσκα αβγά για βράσιμο Αβγά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
‹‹Προηγούμενο1234567