Blogger

Νικολέτα Σπανού

Νικολέτα Σπανού

Δείτε το προφίλ του

Διαβάστε τα άρθρα του

Συμβουλές για το ιδανικό βραστό αβγό

Συμβουλές για το ιδανικό βραστό αβγό

Νικολέτα Σπανού 13/4/2017

Μπορούμε πολύ εύκολα να τα κάνουμε θάλασσα όταν πρόκειται για βραστά σφιχτά αβγά. Όλοι μας έχουμε καταλήξει με ένα σκληρό, λαστιχένιο ασπράδι και έναν παραβρασμένο κρόκο, που έχει ένα άγευστο γκρι-πράσινο δακτύλιο τριγύρω του. Το ιδανικό σφιχτό αβγό είναι αυτό που έχει ένα σκληρό μεν, αλλά τρυφερό ασπράδι, καθώς και έναν κρεμώδη κρόκο, ο οποίος ναι μεν είναι καλά βρασμένος, αλλά δεν είναι μελάτος. Μη χρησιμοποιείτε φρέσκα αβγά για βράσιμο Αβγά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το φαγητό στο Μεξικό

Το φαγητό στο Μεξικό

Νικολέτα Σπανού 4/4/2017

Μέρη σαν το Μεξικό συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Κι αυτό, γιατί όσοι το έχουν επισκεφθεί, έχουν αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται για ένα μέρος που το μόνο που θα βρεις είναι τεκίλα και τάκος, αλλά πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πόλεις παγκοσμίως, χτισμένη πάνω σε μία λίμνη, με πλούσιο πολιτισμό, νόστιμα φαγητά και πολλές και διαφορετικές εικόνες, από κάθε γειτονιά. Το φαγητό του Μεξικού, φυσικά, έχει πολλές επιρροές,...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβουλές για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο την περίοδο της νηστείας

Συμβουλές για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο την περίοδο της νηστείας

Νικολέτα Σπανού 16/3/2017

Η Μεγάλη Σαρακοστή είναι μια περίοδος, που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από εσωτερική αναζήτηση και περισυλλογή και σε πρακτικό επίπεδο από νηστεία κι αποχή από πολλές κατηγορίες τροφίμων για περίπου 40 ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί η νηστεία αυτών των ημερών περιέχει πολλά στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής. Είναι λοιπόν, μία ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο και να αντιληφθούμε την πραγματική...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το φαγητό στην Ινδία

Το φαγητό στην Ινδία

Νικολέτα Σπανού 7/3/2017

Είναι σίγουρα ένας από τους πιο μαγικούς προορισμούς και ένα μέρος που όταν κάποιος το επισκεφθεί, θα το θυμάται για πάντα, καθώς σίγουρα το να ταξιδεύεις στην Ινδία, θεωρείται εμπειρία ζωής. Μοναδικά μέρη, πλούσιος πολιτισμός και φυσικά πεντανόστιμο φαγητό με πολλά αρώματα και μακρά παράδοση. Για πολλούς, το φαγητό στην Ινδία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κάρυ, τα πολλά μπαχαρικά και τις πικάντικες γεύσεις. Για όσους ωστόσο την έχουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμβουλές για ένα επιτυχημένο ρομαντικό δείπνο

Συμβουλές για ένα επιτυχημένο ρομαντικό δείπνο

Νικολέτα Σπανού 14/2/2017

Αναρωτιέστε τί να σερβίρετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;  Οι συμβουλές, που θα βρείτε παρακάτω, είναι ο σίγουρος δρόμος για ένα επιτυχημένο, ρομαντικό δείπνο. Μην πανικοβάλλεστε Αν αφήσατε τα πάντα για την τελευταία στιγμή, μπορείτε να αναδείξετε τη ρομαντική σας πλευρά με γρήγορες και εύκολες συνταγές, όπως κροστίνι με αχλάδι, καρύδι και ρικότα,  πένες με σάλτσα βότκας, φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας. Κάντε την έρευνά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
‹‹Προηγούμενο123456