Blog

To-fagito-stin-Konstantinoupoli

Το φαγητό στην Κωνσταντινούπολη

Νικολέτα Σπανού 26/9/2017

«…Για να μιλήσει κανείς για την κουζίνα της Πόλης, πρέπει να αρχίσει από τα μπαχαρικά της… κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο, μπαχάρι, κρόκος…». Αρωματισμένη με μπαχάρια από ολόκληρο τον κόσμο, χρωματισμένη από τους επιβλητικούς τρούλους της Αγιάς Σοφιάς και του Μπλέ Τζαμιού που αναμετριούνται αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου, καλυμμένη από τους ατμούς των παραδοσιακών χαμάμ και των φρεσκοβουτυρωμένων ταψιών μπακλαβά,...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10-tropoi-na-kanete-ti-salata-sas-pio-apolaystiki

10 τρόποι να κάνετε τη σαλάτα σας πιο απολαυστική!

Νικολέτα Σπανού 23/6/2017

Ακόμα και αν δεν έχετε θέσει ως βασικό στόχο της χρονιάς την κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, ελάτε να δούμε μαζί τρόπους για να κάνουμε τις σαλάτες μας πιο απολαυστικές. Ας καταρρίψουμε τους μύθους, σύμφωνα με τους οποίους αν φάμε σαλάτα θα πεινάμε μετά από μία ώρα, καθώς και ότι δεν είναι ιδιαίτερα γευστικές. Παρακάτω θα βρείτε 10 τρόπους, που αν τους ακολουθήσετε, θα καταφέρετε να κανετε τη σαλάτα σας το πιο απολαυστικό γεύμα της ημέρας.    1....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-sto-Mayrobounio

Το φαγητό στο Μαυροβούνιο

Νικολέτα Σπανού 13/6/2017

Οι τουρίστες επιλέγουν το Μαυροβούνιο εδώ και χρόνια και μάλιστα, όσοι πάνε μία φορά, θέλουν να ξανά πάνε στη μικρή γωνιά των Δυτικών Βαλκανίων, τόσο για το παρθένο φυσικό τοπίο, όσο και για την υποδειγματική φιλοξενία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το Μαυροβούνιο έχει κερδίσει τον τίτλο του "Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων". Εκτός από τα υπέροχα αξιοθέατα σε όλες τις πόλεις του και τον απίστευτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, το Μαυροβούνιο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Symboules-gia-to-idaniko-brasto-abgo

Συμβουλές για το ιδανικό βραστό αβγό

Νικολέτα Σπανού 13/4/2017

Μπορούμε πολύ εύκολα να τα κάνουμε θάλασσα όταν πρόκειται για βραστά σφιχτά αβγά. Όλοι μας έχουμε καταλήξει με ένα σκληρό, λαστιχένιο ασπράδι και έναν παραβρασμένο κρόκο, που έχει ένα άγευστο γκρι-πράσινο δακτύλιο τριγύρω του. Το ιδανικό σφιχτό αβγό είναι αυτό που έχει ένα σκληρό μεν, αλλά τρυφερό ασπράδι, καθώς και έναν κρεμώδη κρόκο, ο οποίος ναι μεν είναι καλά βρασμένος, αλλά δεν είναι μελάτος. Μη χρησιμοποιείτε φρέσκα αβγά για βράσιμο Αβγά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-sto-Mexiko

Το φαγητό στο Μεξικό

Νικολέτα Σπανού 4/4/2017

Μέρη σαν το Μεξικό συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Κι αυτό, γιατί όσοι το έχουν επισκεφθεί, έχουν αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται για ένα μέρος που το μόνο που θα βρεις είναι τεκίλα και τάκος, αλλά πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πόλεις παγκοσμίως, χτισμένη πάνω σε μία λίμνη, με πλούσιο πολιτισμό, νόστιμα φαγητά και πολλές και διαφορετικές εικόνες, από κάθε γειτονιά. Το φαγητό του Μεξικού, φυσικά, έχει πολλές επιρροές,...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ