Blog

symboules-gia-tin-pio-nostimi-pesto

Συμβουλές για την πιο νόστιμη πέστο!

Νικολέτα Σπανού 9/11/2016

Είναι σίγουρα μία από τις πιο ωραίες και διάσημες σάλτσες. Ταιριάζει απόλυτα με το σπαγγέτι και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη γνώση για την προετοιμασία της. Ειδικά αν ακολουθήσετε τις παρακάτω 10 συμβουλές, θα φτιάξετε την πιο ωραία πέστο που έχετε γευτεί ποτέ:  1. Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε.  2. Για να πλύνομε τα χόρτα, χρησιμοποιούμε κρύο νερό, καθώς το ζεστό νερό θα τα μαράνει, ενώ τα στεγνώνουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-sti-Germania

Το φαγητό στη Γερμανία

Νικολέτα Σπανού 31/10/2016

Στην κουζίνα της Γερμανίας, υπάρχει η φήμη ότι πρωταγωνιστές είναι το κρέας, τα λουκάνικα και οι μπίρες. Η αλήθεια όμως είναι ότι στη Γερμανία δεν υπάρχει κοινή κουζίνα, αλλά η κάθε πόλη έχει τη δική της σπεσιαλιτέ, με το χοιρινό κότσι να συναντάται σχεδόν παντού. Μία σημαντική σημείωση, που θα πρέπει να γίνει, είναι ότι τα τελευταία περίπου 60 χρόνια, η γαστρονομία της Γερμανίας έχει δεχθεί πολλές επιρροές, κυρίως λόγω της μεταναστευτικής...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
-Saligkaria-&-Batrachopodara--Dyo-

Σαλιγκάρια & Βατραχοπόδαρα - "Παρεξηγημένες" νοστιμιές

Νικολέτα Σπανού 17/10/2016

Είναι γνωστό ότι η ελληνική κουζίνα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες κουζίνες, ούτε σε ποικιλία γεύσεων, ούτε σε ποσότητα, αλλά κυρίως ούτε σε δημιουργικότητα. Κι αν δεν είναι δημιουργικότητα το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν εντάξει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στο μενού της ελληνικής κουζίνας, τα σαλιγκάρια και τα βατραχοπόδαρα και μάλιστα με τεράστια επιτυχία, τότε, τί είναι;  Τόσο τα σαλιγκάρια, όσο και τα βατραχοπόδαρα, αποτελούν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-stin-Taϊlandi

Το φαγητό στην Ταϊλάνδη

Νικολέτα Σπανού 21/9/2016

Η ταϊλανδέζικη κουζίνα, για τους γνώστες του είδους, θεωρείται το σταυροδρόμι της γεύσης. Συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Ινδίας, της Κίνας και της Ωκεανίας, ενώ έχει αρχίσει να τοποθετείται μεταξύ των πιο αγαπημένων κουζινών παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας. Διαθέτει μια τεράστια γκάμα από συνταγές και μία εκλεπτυσμένη μείξη από αρώματα,  που προκύπτουν από το συνδυασμό δύο βασικών πραγμάτων: της αγάπης των κατοίκων για καλό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Karmponara…i-aythentiki

Καρμπονάρα…η αυθεντική!

Νικολέτα Σπανού 9/9/2016

Είναι αναμφίβολα η μακαρονάδα, που έχει υποστεί τα περισσότερα πειράματα. Είναι αυτή που έχει τόσες πολλές εκδοχές παρασκευής και σερβιρίσματος, όσοι ενδεχομένως και οι τρόποι που μπορούμε να παίξουμε μπιρίμπα. Η καρμπονάρα είναι ίσως το μοναδικό πιάτο, που μπορεί να συμπληρώσει ένα τραπέζι από μόνο του,  xωρίς να χρειάζεται τη συνοδεία από σαλάτες, ορεκτικά, ακόμα και ψωμί. Με μόνο ένα ποτήρι καλό κόκκινο κρασί και δύο κουταλιές τιραμισού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ