Blog

To-fagito-sto-Christougenniatiko-Londino

Το φαγητό στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο

Νικολέτα Σπανού 18/12/2017

Χιλιάδες χρυσά και ασημένια λαμπιόνια αναβοσβήνουν ρυθμικά δίνοντας σχήμα και λάμψη σε εκατοντάδες αστέρια και νιφάδες χιονιού, που αιωρούνται σχεδόν μαγικά πάνω από τις λεωφόρους της πόλης με επίκεντρο την Oxford Street. Η κορυφή του πανύψηλου στολισμένου δέντρου στην Trafalgar Square, δώρο των Νορβηγών προς τους Άγγλους για τη βοήθειά τους στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, γίνεται σημείο συνάντησης των χιλιάδων τουριστών που καταφτάνουν από...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Idees-diakosmisis-pou-tha-apogeiosoun-to-eortastiko-sas-trapezi

Ιδέες διακόσμησης για ένα εορταστικό τραπέζι που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Νικολέτα Σπανού 6/12/2017

Μπήκε ο Δεκέμβριος και οι προετοιμασίες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση έχουν ξεκινήσει. Πλησιάζοντας προς τις ημέρες των Χριστουγέννων κανονίζονται και οι λεπτομέρειες των οικογενειακών, φιλικών και επίσημων τραπεζιών στο σπίτι, με σκοπό να προσφέρουμε στους δικούς μας τη φιλοξενία μας. Αν και περισσότερο ασχολούμαστε με το μενού, η εορταστική ατμόσφαιρα επιβάλλει έναν εορταστικό διάκοσμο και στο τραπέζι μας. Για να πετύχουμε ένα αρμονικό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-sto-Edibourgo

Το φαγητό στο Εδιμβούργο

Νικολέτα Σπανού 27/11/2017

Ένα τρελό όνειρο του Θεού… Αυτόν τον αιρετικό, μα καθ’όλα αληθινό χαρακτηρισμό απέδωσε στο Εδιμβούργο ο Σκωτσέζος ποιητής Hug Mac Diarmid, θέλοντας να αναδείξει την σπάνια ομορφιά και αυθεντικότητά της πόλης. Η πρωτεύουσα της Σκωτίας χαρακτηρίστηκε από σκωτσέζους διαφωτιστές ως η «Αθήνα του Βορρά», αφού οι ομοιότητες με τον πλούσιο  ελληνικό  πολιτισμό είναι αρκετές. Η γεωγραφική της θέση, οι φυσικές της ομορφιές,...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10-bimata-gia-na-organosete-ena-teleio-brunch-sto-spiti

10 βήματα για να οργανώσετε ένα τέλειο brunch στο σπίτι!

Νικολέτα Σπανού 3/11/2017

Η πρώτη αναφορά της λέξης brunch σημειώθηκε το 1895 στο περιοδικό «Hunter’s Weekly» από το βρετανό συγγραφέα Guy Beringer, ο οποίος πρότεινε το brunch ως εναλλακτική λύση ανάμεσα στο γρήγορο πρωινό και το βαρύ κυριακάτικό μεσημεριανό τραπέζι. Η μόδα του brunch ταξίδεψε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 30, καθιερώθηκε από τους κινηματογραφικούς αστέρες της εποχής, ενώ μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξαπλώθηκε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-stin-Kopegchagi

To φαγητό στην Κοπεγχάγη

Νικολέτα Σπανού 23/10/2017

«Οτιδήποτε βλέπεις, μπορεί να γίνει ένα παραμύθι… Οτιδήποτε μπορείς να αγγίξεις, μπορεί να γίνει μια ιστορία». Αυτές οι αράδες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα μπορούσαν να αποτελούν την καλύτερη ταξιδιωτική οδηγία για μια από τις πιο παραμυθένιες πόλεις του κόσμου και ίσως την όμορφη πόλη του Ευρωπαϊκού Βορρά… την Κοπεγχάγη.  Λιθόστρωτα σοκάκια στολισμένα με γραφικά αρχοντικά ανεπτυγμένα γύρω από την πλατεία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ