Blog

Paschalina-abga-me-fantasia-kai-meraki

Πασχαλινά αβγά με φαντασία και μεράκι

Νικολέτα Σπανού 21/4/2016

Η παράδοση, θέλει τα αβγά να βάφονται τη Μ. Πέμπτη, την ημέρα του Μυστικού Δείπνου, με την πλειοψηφία να επιλέγει την κλασική κόκκινη βαφή, που παραδοσιακά συμβολίζει το αίμα του Χριστού, την Ανάσταση, τη χαρά και την ελπίδα. Φέτος όμως, που το Πάσχα «πέφτει» πρωτομαγιά είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πρωτοτυπήσουμε, με εύκολες και έξυπνες ιδέες, δημιουργώντας τα πιο χαριτωμένα πασχαλινά αβγά. Παρακάτω θα βρείτε έξυπνες ιδέες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
25i-Martiou-Parelasi-geyseon-me-simaioforo-ton-mpakaliaro

25η Μαρτίου: Παρέλαση γεύσεων με "σημαιοφόρο" τον μπακαλιάρο

Νικολέτα Σπανού 24/3/2016

Η 25η Μαρτίου, εκτός απο τους πολύ σημαντικούς συμβολισμούς που φέρει, είναι για τους περισσότερους απο εμάς, μια ευκαιρία για εκδρομή και διάλειμμα από την καθημερινότητα. Ειδικά δε η φετινή, «κολλάει» άψογα με το σαββατοκύριακο και δίνει τη δυνατότητα να την αναγάγουμε σε ένα αγαπημένο «τριήμερο». Αν μας ρωτήσει κάποιος τι μας έρχεται στο μυαλό σκεπτόμενοι την 25η Μαρτίου, ομόφωνα θα απαντήσουμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Xylo-kopis-Oliki-Epanafora

Ξύλο κοπής: Ολική Επαναφορά!

Νικολέτα Σπανού 18/3/2016

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το αγαπημένο σας ξύλο κοπής έχει πολλά σημάδια και λεκέδες, με αποτέλεσμα να φαίνεται στεγνό και μη αξιοποιήσιμο. Είναι όμως αρκετά εύκολο να το «ανακαινίσετε», επαναφέροντάς το στην αρχική του όψη. Υλικά που θα χρειαστείτε: Ξύδι, Χοντρό αλάτι, Λεμόνι, Γυαλόχαρτο (χοντρό & μεσαίο), πετσέτα Βήμα 1: Τοποθετήστε λίγο κερί σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο και τοποθετήστέ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Stinoume-to-trapezi-tis-Katharas-Deyteras-me-sarakostianes-lichoudies

Στήνουμε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας με σαρακοστιανές λιχουδιές!

Νικολέτα Σπανού 11/3/2016

Καθαρά Δευτέρα! Το αποκορύφωμα του εορτασμού της Αποκριάς, η μέρα που οι μικροί και οι μεγάλοι καρναβαλιστές σηκώνουν χαρταετούς στα πάρκα και στη φύση και απολαμβάνουν τις παραδοσιακές λιχουδιές της ημέρας. Η Καθαρά Δευτέρα είναι η αρχή της νηστείας μέχρι το Πάσχα, κι έτσι καταναλώνουμε νηστίσιμα – λαχανικά, όσπρια, θαλασσινά, χορταρικά και, φυσικά, την αγαπημένη μας λαγάνα αλειμμένη με ταραμοσαλάτα. Κάποιος μπορεί να σκεφτεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-sti-Chili

Το φαγητό στη Χιλή

Νικολέτα Σπανού 29/2/2016

Η Χιλιανή κουζίνα ποικίλλει - τα πιάτα που μπορεί να δοκιμάσει κανείς εξαρτώνται από την περιοχή της χώρας στην οποία βρίσκεται, αφού κάθε περιοχή έχει τα δικά της προϊόντα. Όλες όμως οι τοπικές κουζίνες είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακής Χιλιανής, Ευρωπαϊκής και, σε μικρότερο βαθμό, Μεσανατολικής κουζίνας. Εξαιτίας της μεγάλης ακτογραμμής της, η Χιλή έχει σε πολλά πιάτα τα θαλασσινά, κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Η πατάτα και η κινόα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ