Blog

Συμβουλές για ένα εντυπωσιακό πλατό αλλαντικών!

Νικολέτα Σπανού 30/12/2016
Συμβουλές για ένα εντυπωσιακό πλατό αλλαντικών!

Η Πρωτοχρονιά πλησιάζει και σίγουρα θα θέλετε να προετοιμάσετε κάτι ιδιαίτερο για τους καλεσμένους σας, χωρίς ωστόσο να σπαταλήσετε όλη σας την ενέργεια και το χρόνο σας στην κουζίνα. Μία καλή πρόταση είναι να δημιουργήσετε ένα περιποιημένο πλατό αλλαντικών, που μπορεί να γίνει αρκετά εντυπωσιακό για κάθε λογής συνάθροιση με φίλους, πόσο μάλλον για το βράδυ του ρεβεγιόν. Ένα καλό πλατό αλλαντικών, περιέχει ποικιλία από αλλαντικά, τουρσί, ίσως και λίγο πατέ και σίγουρα μερικές σταγόνες έντονων αρωμάτων. Το πλεονέκτημα είναι ότι τα περισσότερα αλλαντικά, αν όχι όλα, μπορούμε να τα βρούμε στο κοντινότερο super market, ενώ τα λιγότερο γνωστά είναι διαθέσιμα σε κάποιο delicatessen της περιοχής σας.

1. Σερβίρετε τουλάχιστον 3 διαφορετικές ποικιλίες αλλαντικών, ενώ για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, προτιμήστε τα αλλαντικά να κοπούν σε λεπτές φέτες ή σε κύβους. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να το κάνει για εσάς ο άνθρωπος στο delicatessen. Από αλλαντικά, μπορείτε να δοκιμάσετε Coppa (χοιρινό ώμο), Jamon Serrano (ισπανικά ζαμπόν), Prosciutto (ιταλικό ζαμπόν) και Mocetta (φιλέτο βοδινό). Από λουκάνικα και σαλάμια, ιδιαίτερα νόστιμα είναι τα Finochietta, Rosetta de Lyon, Casalingo και Felino.

2. Πατέ: το πατέ, που είναι ένα πεντανόστιμο μείγμα κρέατος με προσθήκη λαχανικών, τρούφας, ξηρών καρπών και πολλών ακόμα υλικών, σε κρεμώδη υφή, μπορεί από μόνο του να απογειώσει το πρωτοχρονιάτικο πλατό σας! Σίγουρα, δεν είναι το must- have, αλλά η ύπαρξη του δίνει μία διαφορετική γεύση και υφή. Μπορείτε να το αλείψετε σε κράκερ ή λεπτές φέτες ψωμιού και να προσφέρετε στους καλεσμένους σας μία μοναδική εμπειρία γεύσεων.

3. Τουρσί: Το τουρσί λαχανικών είναι μία φανταστική επιλογή που συνδυάζεται υπέροχα με τα αλλαντικά. Μπορείτε να δοκιμάσετε αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδι, μπάμιες, ακόμα και μανιτάρια.

4. Αλοιφές: Γλυκές και αλμυρές αλοιφές, από βερίκοκο και κεράσι μέχρι μουστάρδα, μπορούν να σερβιριστούν σε κράκερ, με μία φέτα παστού κρέατος ή λουκάνικου. Σερβίρονται με ένα μικρό κουτάλι ή μαχαίρι και ταιριάζουν απόλυτα με όλα τα είδη κρασιού.

5. Μία επιλογή από ψωμί και παξιμάδια, είναι πάντα ευπρόσδεκτα από όλους για να συνοδεύσουν όλα όσα υπάρχουν στο πλατό. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να τα έχετε ήδη κόψει σε φέτες, ώστε να μπορούν εύκολα οι καλεσμένοι σας να σερβίρονται.

Στο σπίτι φυσικά θα πρέπει να υπάρχει μία εκλεκτή ποικιλία ερυθρού και λευκού κρασιού, με τις επιλογές να είναι άπειρες, καθώς ο τόπος μας είναι πλούσιος σε οίνο!

Πιείτε λοιπόν, φάτε και χαρείτε τους δικούς σας ανθρώπους, αυτές τις όμορφες ημέρες!

Στην Υγεία σας και Καλή Πρωτοχρονιά!


Επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα ...