Blog

10-bimata-gia-na-organosete-ena-teleio-brunch-sto-spiti

10 βήματα για να οργανώσετε ένα τέλειο brunch στο σπίτι!

Νικολέτα Σπανού 3/11/2017

Η πρώτη αναφορά της λέξης brunch σημειώθηκε το 1895 στο περιοδικό «Hunter’s Weekly» από το βρετανό συγγραφέα Guy Beringer, ο οποίος πρότεινε το brunch ως εναλλακτική λύση ανάμεσα στο γρήγορο πρωινό και το βαρύ κυριακάτικό μεσημεριανό τραπέζι. Η μόδα του brunch ταξίδεψε στην Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 30, καθιερώθηκε από τους κινηματογραφικούς αστέρες της εποχής, ενώ μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εξαπλώθηκε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-stin-Kopegchagi

To φαγητό στην Κοπεγχάγη

Νικολέτα Σπανού 23/10/2017

«Οτιδήποτε βλέπεις, μπορεί να γίνει ένα παραμύθι… Οτιδήποτε μπορείς να αγγίξεις, μπορεί να γίνει μια ιστορία». Αυτές οι αράδες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα μπορούσαν να αποτελούν την καλύτερη ταξιδιωτική οδηγία για μια από τις πιο παραμυθένιες πόλεις του κόσμου και ίσως την όμορφη πόλη του Ευρωπαϊκού Βορρά… την Κοπεγχάγη.  Λιθόστρωτα σοκάκια στολισμένα με γραφικά αρχοντικά ανεπτυγμένα γύρω από την πλατεία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Symboules-gia-ena-apolaystiko-santouits

Συμβουλές για να απογειώσετε γευστικά ένα σάντουιτς

Νικολέτα Σπανού 10/10/2017

Από εκείνη την ιδιοφυή έμπνευση του τέταρτουκόμη του Σάντουιτς να απαιτήσει από τον υπηρέτη του ένα σνακ, ώστε να μην λερώνει τα χέρια του την ώρα που έπαιζε χαρτιά, έχουν περάσει αιώνες. Σήμερα, το σάντουιτς αποτελεί για τον καθένα μας την πρώτη επαφή με τη μαγειρική, "απαιτώντας" από εμάς ένα μόνο πράγμα: να έχουμε έμπνευση! Είναι από τα πιο απλά, πολύπλευρα και αγαπημένα φαγητά παγκοσμίως, με αμέτρητες παραλλαγές που μπορούν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
To-fagito-stin-Konstantinoupoli

Το φαγητό στην Κωνσταντινούπολη

Νικολέτα Σπανού 26/9/2017

«…Για να μιλήσει κανείς για την κουζίνα της Πόλης, πρέπει να αρχίσει από τα μπαχαρικά της… κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο, μπαχάρι, κρόκος…». Αρωματισμένη με μπαχάρια από ολόκληρο τον κόσμο, χρωματισμένη από τους επιβλητικούς τρούλους της Αγιάς Σοφιάς και του Μπλέ Τζαμιού που αναμετριούνται αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου, καλυμμένη από τους ατμούς των παραδοσιακών χαμάμ και των φρεσκοβουτυρωμένων ταψιών μπακλαβά,...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10-tropoi-na-kanete-ti-salata-sas-pio-apolaystiki

10 τρόποι να κάνετε τη σαλάτα σας πιο απολαυστική!

Νικολέτα Σπανού 23/6/2017

Ακόμα και αν δεν έχετε θέσει ως βασικό στόχο της χρονιάς την κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, ελάτε να δούμε μαζί τρόπους για να κάνουμε τις σαλάτες μας πιο απολαυστικές. Ας καταρρίψουμε τους μύθους, σύμφωνα με τους οποίους αν φάμε σαλάτα θα πεινάμε μετά από μία ώρα, καθώς και ότι δεν είναι ιδιαίτερα γευστικές. Παρακάτω θα βρείτε 10 τρόπους, που αν τους ακολουθήσετε, θα καταφέρετε να κανετε τη σαλάτα σας το πιο απολαυστικό γεύμα της ημέρας.    1....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
‹‹Προηγούμενο123456...11